Kestävyys

Meille vastuullisuus on tärkeää

Osana pohjoismaista elinkeinoelämää meillä on vastuu huolehtia sekä yhteiskunnasta että ympäristöstä. Siksi me Agrolilla työskentelemme aktiivisesti kolmen kestävän kehityksen näkökulman parissa; Kestävät tuotteet, pienempi polttoaineenkulutus ja pidempi koneen käyttöikä.

 

Kestävät tuotteet

Nykyään fossiiliset raaka-aineet ovat ratkaiseva osa voiteluaineiden valmistusta. Haluamme muuttaa tämän tuomalla markkinoille ympäristöystävällisempiä tuotteita. Ensimmäinen tuotteemme tuli markkinoille vuonna 1983, ja siitä lähtien olemme kehittäneet suuren määrän ympäristöystävällisiä tuotteita, jotka ovat sekä uusiutuvia että biohajoavia. Mendo Longlife ja Bio Såg ovat esimerkkejä siitä, miten koneiden toimintaa voidaan optimoida ilman turhia ympäristöpäästöjä. Pyrimme aktiivisesti tuomaan markkinoille lisää tuotteita, jotka ovat sekä hyväksi koneille että ympäristölle.

 

Pienempi polttoaineenkulutus

Lähes kolmannes kaikista EU:n hiilidioksidipäästöistä on nykyään peräisin liikenteestä. Lisäksi maatalouden osuus EU:n kokonaispäästöistä on yli kymmenesosa. Mutta sen ei tarvitse olla näin. Kokeneina öljyasiantuntijoina me Agrolilla tiedämme, että oikea moottoriöljy optimoi koneen polttoaineenkulutuksen ja siten myös koneen hiilidioksidipäästöt. Siksi tuomme markkinoille jatkuvasti moottoriöljyjä, jotka ovat sekä ohuempia että matalaviskooseisempia. Tämä auttaa sinua vähentämään päästöjäsi – työskentelitpä sitten maataloudessa, rakennusalalla, metsätaloudessa tai muualla.

 

Pidempi koneen käyttöikä

Tämän päivän valmistavan teollisuuden päästöt ovat merkittävät. Ketju metallien ja mineraalien louhinnasta valmiiseen koneeseen on pitkä ja vaikea ympäristölle. Siksi me Agrolilla uskomme, että meillä on velvollisuus käyttää koneitamme niin kauan kuin voimme. Että meidän pitäisi aina huolehtia jo olemassa olevista koneista sen sijaan, että kulutamme ne ennenaikaisesti, hylkäämme ja rakennamme uusia tarpeettomasti. Voiteluaineilla on suuri vaikutus koneen käyttöikään, ja siksi niillä on ratkaiseva rooli tässä yhteydessä. Oikea voiteluaine pidentää koneen käyttöikää – vähentää korjausten ja varaosien määrää ja siten päästöjä.

Agrol osaa käsitellä öljyä

Teemme yhteistyötä Nemax Environmental Managementin kanssa sekä vaarallisten jätteiden käsittelyssä että ympäristökonsultoinnissa.