Jäähdytysnesteet

Jäähdytysnesteemme

Coolant Classic on IAT-tuote, jota suositellaan jäätymis- ja korroosionestonesteeksi polttomoottoreissa. Jos halutaan pitkiä vaihtovälejä, suositellaan OAT-tuotetta Jäähdytysneste OAT , joka suojaa tehokkaasti kaikkien polttomoottoreiden jäähdytysjärjestelmää korroosiolta ja pakkasmurtumiselta. Kun halutaan pitkiä vaihtovälejä ja suojaa korroosiolta, jäätymiseltä ja kavitaatiolta, Agrol HOAT -tuote tarjoaa jäähdytysnestettä Super. Tarjoamme myös Coolant Extremiä , joka on kehitetty uudella tekniikalla ja joka ei sisällä haitallisia CMR-aineita, mikä tarkoittaa, että se ei sisällä syöpää aiheuttavia, mutageenisia tai lisääntymiselle vaarallisia. Lisäksi tarjoamme propyleeniglykolipohjaista jäähdytysnestettä MPG, joka on ympäristöystävällistä.

 

Agrolilla on oikea öljy koneellesi

Mietitkö, mitä tuotteita tarjoamme? Meillä on laaja valikoima, joka sopii kaikentyyppisiin koneisiin.

Hyvä tietää:

  • Oikean jäähdytysnesteen valitsemiseksi on ensin tärkeää määrittää, minkä tyyppiseen glykoliin jäähdytysnesteen tulisi perustua; Propyleeniglykoli (MPG) tai etyleeniglykoli (MEG). Etyleeniglykoli on jäähdytysnesteissä yleisimmin käytetty glykoli, koska sillä on erittäin hyvät ominaisuudet, mutta se on samalla myrkyllistä ja siten terveydelle vaarallista. Toisaalta propyleeniglykoli on parempi sekä ympäristölle että terveydelle, ja siksi sen suosio kasvaa huolimatta siitä, että esimerkiksi se muuttuu viskoosimmaksi alhaisissa lämpötiloissa ja sitä on vaikeampi stabiloida lisäaineilla kuin propyleeniglykolia.

  • Glykoli sekoitetaan pääasiassa kolmen erityyppisen lisäaineen kanssa haluttujen ominaisuuksien aikaansaamiseksi; Epäorgaaninen lisäainetekniikka (IAT), orgaanisen hapon tekniikka (OAT) tai hybridi OAT (HOAT). IAT-tuotteet suojaavat sekä rautaa että alumiinia erittäin hyvin, mutta lisäaine hajoaa suhteellisen nopeasti ja korroosiosuojaus heikkenee, ellei jäähdytysnestettä vaihdeta kahden vuoden välein.

  • OAT-ryhmän tuotteita kutsutaan yleensä pitkäikäisiksi glykoleiksi, koska niillä on 5-6 vuoden vaihtoväli ja vahva ruostesuojaus verrattuna IAT-tuotteisiin, mutta niillä ei ole yhtä vahvaa kavitaatiosuojaa. HOAT-tuotteet ovat OAT:n ja IAT:n yhdistelmä, jossa saavutetaan sekä pitkät vaihtovälit että vahva kavitaatiosuoja.

  • Veden laatu on tärkeää jäähdytysnesteiden suhteen, koska se vaikuttaa mineraalien saostumiseen, lämmönsiirtoon ja kuparin saostumiseen moottorissa esim. Epävarmoissa tapauksissa käytä deionisoitua vettä tai valmiiksi sekoitettua jäähdytysnestettä. Vältä eri tuotemerkkien ja tekniikoiden sekoittamista. Väri ei määritä, minkä tyyppinen tai tekniikka se on, koska eri tuotemerkit käyttävät erilaisia värimerkintöjä. Epävarmoissa tapauksissa jäähdytysnesteen vaihto on suositeltavaa.